IDE3 IT
Phone icon 01 7787 333

NOVOSTI - BLOG

Google vs. neželjene reklame

Dosta vam je surfanja u kojem vam neprestano ispred nosa iskaču mora reklama i ne daju vam disati? Google se malo ozbiljnije pozabavio ovim pitanjem.

Dosta vam je surfanja u kojem vam neprestano ispred nosa iskaču mora reklama i ne daju vam disati? Zbog traženja jedne informacije, reklame vam oduzmu i zadnje živce?Google se odlučio malo ozbiljnije pozabaviti ovim pitanjem. 
Njegov glavni cilj je da korisnici dobiju što relevantnije i kvalitetnije informacije uz što ugodnije korisničko iskustvo.
Prema pisanju The Verge  Google je odlučio kažnjavati stranice koje koriste nametljive oglase.
Unapređenjem algoritma kažnjavat će stranice nižim rangiranjem kod pretraživanja.
Niži rang povlači sa sobom i slabiju posjećenost. Međutim da ne bude sve toliko drastično "normalni oglasi" će biti prihvatljivi. Normalni oglasi znače mogućnost normalnog pretraživanja sadržaja bez prikrivanja osnovnog sadržaja.

Ove promjene su planirane za siječanj sljedeće godine. Do tad ćete se ipak morati malo strpjeti ili pak koristiti neki od alata za izbjegavanje neželjenog sadržaja. Svakako kod korištenja alata koristite alate sa službenih stranica da bi izbjegli potencijalne zaraze i sačuvali svoje podatke.
O "popularnim" opasnostima u svijetu virusa pisali smo na - Ransomware - nemilosrdna prijetnja vašim podacima!