IDE3 IT
Phone icon 01 7787 333

NOVOSTI - BLOG

IDE3 Donacije KOMPIĆI donacija računala

Učinimo dobro djelo zajedno! Računalo koje više ne koristite možemo nadograditi i osposobiti te ga dati u ruke onima koji si ga sami ne mogu priuštiti. U IDE3 timu uložit ćemo dodatni trud kako bismo vaše stare računalo, monitor ili dodatnu opremu ponovno “oživili” i poklonili barem jednom potrebitom djetetu, vrtiću, školi ili udruzi.


Detalji na: http://kompici.ide3.hr/


Kako je sve započelo? 

U lipnju 2017. godine u trenutku kada je u jednoj vrtićkoj grupi u Dječjem vrtiću Trešnjevka računalo otkazalo poslušnost. U to vrijeme i mi smo imali jedno neispravno računao u uredu, a naše IT kolege dale su si za zadatak osposobiti ga za rad i donirati ga dječjem vrtiću. I tako je sve krenulo. Do kraja 2017. godine smo imali preko 30 uspješnih donacija, a u ovome trenutku još 10 računala čeka na osposobljavanje i nove donacije.

Kako izgleda postupak donacije računala? 

     1. KORAK: IMAM RAČUNALO KOJE MI NE TREBA - ŠTO DALJE?

Ako imate doma računalo, monitor ili dodatnu opremu koja vam više nije potrebna ili nije ispravna, javite nam se na e-mail donacije@ide3.hr kako bi se dogovorili oko preuzimanja. 

      2. KORAK: PREUZIMANJE, REVIZIJA I OSPOSOBLJAVANJE OPREME

Nakon toga, naši vrijedni IT tehničari napravit će procjenu trenutnog stanja uređaja, a zatim će se potruditi osposobiti ga za rad i kompletirati s ispravnim monitorom, mišem i tipkovnicom. Također, s vaših diskova u potpunosti će ukloniti sve podatke.

     3. KORAK: DONACIJA

Nakon toga, kompletirano računalo, u koje smo sa zadovoljstvom uložili svoje stručno znanje i dodatni trud kako bismo ga oživili, odlazi razveseliti dječja lica. 


Detalji na: http://kompici.ide3.hr/

 Kome doniramo vaša računala koja osposobimo za rad? 

Računala doniramo potrebitoj djeci, domovima za nezbrinutu djecu, udrugama ili vrtićima, a možete i sami odabrati kome u potrebi želite donirati računalo. Postupak doniranja je u potpunosti transparentan. Do sada smo primili nekoliko zamolbi za donacijom e-mailom te smo dodatno pozivali domove u potrebi putem društvenih mreža. Za svaku donaciju darivatelju opreme primatelj iste daje potvrdu o donaciji. Još čuvate svoje staro računalo ili IT opremu koja vam više nije potrebna? 

JAVITE NAM SE, a mi ćemo im sa zadovoljstvom ponovno udahnuti život i uručiti onima kojima je ovakva pomoć dobro došla.Detalji na: http://kompici.ide3.hr/

Vi ste udruga, vrtić ili dom za nezbrinutu djecu, a imate potrebe za osposobljenim računalom? 


JAVITE NAM SE na e-mail donacije@ide3.hr, a mi ćemo razmotriti vašu zamolbu za donacijom i dostaviti vam prva osposobljena računala. 

Veliko Hvala dosadašnjim donatorima:

VELEPOSLANSTVO KRALJEVINE DANSKE U REPUBLICI HRVATSKOJ

HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO


HORWATH HTL


Detalji na: http://kompici.ide3.hr/