IDE3 IT
Phone icon 01 7787 333

NOVOSTI - BLOG

E-mail marketing (sustav za slanje e-maila) - Interspire

Email marketing podrazumijeva promidžbu određenih usluga ili proizvoda slanjem email poruka određenoj grupi korisnika ili pak samo jednom korisniku.

Interspire Email Marketer, napravljen od strane stručnjaka za marketing,  sveobuhvatan je alat za email marketing koji uključuje sve što je potrebno za kreiranje, slanje i praćenje email poruka i njihovih efekata. Također uključuje napredne alate koji u potpunosti automatiziraju aktivnosti praćenja ostvarenog marketinškog učinka i korisničke povratne informacije:

  • Praćenje i odabir novih klijenata-slanje više, pojedinačno prilagođenih, email poruka novim potencijalnim klijentima prema unaprijed zadanom vremenskom intervalu je opcija koja je puno isplativija od organizacije posebnog prodajnog odjela,
  • Testiranje učinka email poruka-moguće je poslati nekoliko različitih email poruka određenim grupama korisnika te podesiti da se najbolje poruke ostalim korisnicima šalju automatski,
  • Dodavanje aktivnih klijenata-kada potencijalni korisnik otvori email i klikne na određeni link, automatski se dodaje u listu aktivnih korisnika a iz nje se brišu neaktivni korisnici,
  • Ažuriranje ispravnih email adresa-neaktivne email adrese se automatski uklanjaju s liste. 

 

Detaljna statistika kampanje

 

Kreiranje dizajna email poruke

Za početak kreiranja email poruke, dostupno je stotine predložaka lijepih pozadina koje su testirane za rad u svim popularnim email klijentima (yahoo, hotmail, gmail i outlook) pa će primatelji vidjeti email poruku u obliku kako ju vidi i pošiljatelj. Ako je već prije kreirana email kampanja, može se jednostavno učitati s računala ili s web stranice. Kreiranjem Interspire Email Marketer korisničkog računa dobija se neograničen prostor za učitavanje slika koje su vam potrebne prilikom kreiranja kampanje.
Prije slanja email poruke ciljanim korisnicima, moguće je vidjeti pregled u web pregledniku ili jednostavno poslati poruku na vlastitu email adresu. Za napredne korisnike koji žele dodatno unaprijediti izgled email poruke, dostupan je HTML uređivač koji dopušta promjenu samog koda.

Prednosti korištenja Interspire Email Marketer-a

Interspire Email Marketer je moćan email marketing alat koji je vrlo jednostavan za korištenje. Prednosti korištenja navedenog alata su sljedeće:

  • Prilagodba pojedinačnih odnosa s korisnicima/klijentima. Istraživanja su pokazala da ljudi više odgovaraju na email poruke koje su adresirane na njihovo puno ime i prezime. Interspire Email Marketer omogućuje da se saznaju brojne informacije o klijentima, poput imena, prezimena, godina starosti, plaće pa čak i broja cipela. Nakon toga se te informacije mogu iskorsiti prilikom kreiranja kampanje kako bi se sadržaj što više prilagodio pojedincu.
  • Slanje bilo kojeg oblika email komunikacije. Moguće je slati bilo kakvu vrstu email obavijesti: bilten, posebne ponude, obavijest članovima, priopćenja kupcima određenih usluga, partnerske poruke, pozive...
  • Poboljšanje prodaje i povećanje prihoda. Slanje slobodnih kataloga o uslugama i proizvodima ili posebne knjižice popusta samo za pretplatnike može drastično povećati prodaju vaših proizvoda ili usluga. Jedina granica su vaša mašta i kreativnost !
  • Izgradnja uzajamnog povjerenja s klijentima. Jedan od najvažnijih procesa u postupku prodaje je uspostava dobrih odnosa i povjerenja s klijentima. Prilikom slanja tjednih ili mjesečnih obavijesti, web stranica preko koje se vrši prodaja postaje najrelevantniji izvor informacija koji pomaže posjetiteljima u izgradnji povjerenja.
  • Neograničen broj pretplatnika ili lista. Moguće je kreirati preko tisuću email grupa ili uvesti već postojeće primatelje.