Naše priče

Čišćenje virusa sa računala - najbolja praksa

Danas postoje različiti oblici malicioznih programa koji svakodnevno “kruže” internetom i predstavljaju konstantnu prijetnju svakom računalu koje je povezano na internet.

Za uklanjanje različitih vrsta malicioznih programa potrebno je imati  različite vrste “antivirusnih alata” te ih na pravilan način iskoristiti kako bi se uklonili svi neželjeni zlonamjerni programi koji dodatno usporavaju rad i dovode u pitanje sigurnost korisničkih podataka.

Kao što je već spomenuto, čišćenje od zlonamjernih programa se odvija određenim redoslijedom, jer je to najsigurniji i najbrži način skeniranja.

U prvom postupku se uklanjaju privremene datoteke (??), povijest, cookies i preuzete datoteke iz web preglednika koji se koriste za surfanje internetom. Osim navedenih, uklanja se sadržaj iz smeća, privremene datoteke i log datoteke iz windows-a. Dosta često se problemi rješavaju uklanjanjem starih ili nekorištenih unosa iz registra iako pritom treba biti jako oprezan jer uklanjanje unosa iz registra bitnog za rad sustava može usporiti rad i onemogućiti neke funkcionalnosti.

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE