Naše priče

Google Apps usluga - Google cloud usluga 21. stoljeća!

Google apps je paket google-ovih web aplikacija i servisa prilagođen i lijepo zapakiran za različite korisnike odnosno svrhe.

Iako postoje mnoge internetske aplikacije namijenjene tvrtkama, rijetke nude kvalitetu i jednostavnost Google-ovih popularnih e-mail i kalendarskih servisa. Uz Google Apps se poslovni e-mailovi šalju pod ozbiljnom domenom i pišu u poznatom Gmailovom sučelju.

Prednosti korištenja Google Apps usluga

Sigurnost i privatnost

Google Apps ima na desetke kritičnih sigurnosnih mehanizama posebno dizajniranih kako bi podaci bili sačuvani, sigurni i pod kontrolom korisnika. Podaci pripadaju samo korisniku koji ih je kreirao, a Google Apps usluga omogućuje da ih korisnik kontrolira te dijeli kako i kome  želi. Google podatkovni centar omogućava iznimnu sigurnost i jamstvo pristupa podacima.

Povezanost bez obzira gdje se nalazili

Korištenjem Google Apps usluge, svi dokumenti se automatski spremaju u oblak (cloud). Bez obzira na kojem mjestu na svijetu se korisnik nalazi i koji uređaj koristi, imat će pristup email porukama, kalendaru i svim drugim kreiranim dokumentima.  Ako se radi o tvrtki koja koristi Google Apps uslugu, to znači da će svaki zaposlenik i osoba s kojom ta tvrtka radi biti učinkovit bez obzira gdje se nalazio štedeći pritom vrijeme i novac.

Učinkovitiji zajednički rad

Google apps usluga omogućuje brže i učinkovitije obavljanje svakodnevnih poslova u koordinaciji sa zaposlenicima, partnerima i proizvođačima radeći u različitim timovima, kompanijama i lokacijama. Moguće je dijeliti i mijenjati različite tipove datoteka- dokumente, proračunske tablice, prezentacije i druge podatke u stvarnom vremenu.

Brže obavljanje svakodnevnih zadataka

Korištenjem Google Apps usluge mogu se pojednostaviti svakodnevni zadaci kao što su fakturiranje, upravljanje financijama i radnim zadatcima. Moguće je kreirati predložak računa u Google Docs-u, odrediti svoj proračun dijeleći proračunsku tablicu ili dopustiti Google Calendar usluzi da predloži vrijeme sastanka s timom ljudi.

Google Apps proizvodi 

Gmail

Gmail usluga funkcionira na svakom računalu ili mobilnom uređaju koji ima pristup internetu, a također je moguće raditi i u offline načinu rada. Nije potrebno brisati stare e-mail poruke, moćnom tražilicom je moguće pronaći sve što je potrebno, a filteri će pomoći pri organizaciji poruka što omogućuje uštedu vremena i maksimalnu brzinu izvršavanja poslova. Osim za razmjenu poruka, Gmail služi za komunikaciju s ljudima u obliku tekstualnog, govornog i video razgovora te još mnogo drugih opcija koje se svakodnevno mogu koristiti.

Hangout

Hangout je usluga koja omogućuje komunikaciju među suradnicima putem videa, tekstualne ili glasovne poruke. Osnovna prednost je u broju ljudi koji mogu istodobno sudjelovati u razgovoru. Aplikacija se automatski fokusira na govornika smanjujući sve glasove i zvukove iz pozadine.

Hangoutu se može pristupiti s računala, laptopa, tableta ili mobitela sa svih lokacija koje imaju internet vezu.

Kalendar (Calendar)

Google Kalendar omogućuje vremensku organizaciju dana slanjem podsjetnika na mobitel ili u sandučić dolazne pošte. Moguće je priložiti datoteke ili dokumente za kreirani događaj koji se onda mogu koristiti kada budu potrebni (npr. poslovni sastanak). Dijeljenjem kalendara (calendar sharing) moguće je dogovoriti vrijeme susreta s odabranim osobama koje također mogu predložiti vrijeme koje im odgovara.

 Disk (Drive)

Google Drive usluga omogućuje kreiranje, pristup, korištenje i izmjenu prethodno pohranjenih datoteka i mapa (Docs, Slides, Forms, Sheets). Pohranjene datoteke i mape se mogu dijeliti s odabranim osobama što omogućuje istovremeni rad više osoba na jednom dokumentu. Po defaultu, svaki korisnik ima 15 GB besplatnog prostora kojeg je moguće proširiti kupovanjem ponuđenih paketa.

Web-lokacija (Sites)

Web-lokacija je usluga koja omogućuje jednostavnu izradu projektnih stranica bez pisanja ijedne linije koda. Odabir jednog od stotine ponuđenih predložaka dodatno štedi vrijeme i olakšava cijeli posao. Tako kreiranu web lokaciju je moguće dijeliti s drugim osobama unutar tima, tvrtke, ili pak poslovnim partnerima kojima se mogu dodijeliti određena prava ili zabrane za mijenjanje sadržaja što povećava sigurnost i pouzdanost ove usluge. Svaki korisnik s kojim se dijeli napravljena web lokacija može postavljati svoje dokumente, kalendare i video sadržaje.

Ako želite naučiti kako maksimalno iskoristiti Google Apps u Vašem poslovanju pozivamo Vas na edukaciju u našem Edu3 centru - Google Apps for Work.

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE