Naše priče

Koje su najčešće informatičke - IT usluge koje svakodnevno nudimo?

Svakodnevni opis naših aktivnosti je dosta raznolik i sastoji se od najjednostavnijih do najkompleksnijih informatičkih poslova koji zahtijevaju veliko iskustvo i informatičku obrazovanost koju smo stekli kroz godine rada i dodatno educiranje.

IDE3 IT je tvrtka koja se bavi IT podrškom i svoj uspjeh zasnivamo na zadovoljstvu naših klijenata. Svim zahtjevima naših klijenata pristupamo na profesionalan način unoseći pritom dozu prijateljstva iz koje gradimo dugoročno dobre odnose. Posebnu pozornost pridajemo dogovorenim vremenskim okvirima rješavanja problema kao i “best buy” savjetovanju naših klijenata kako bi dobili najbolji proizvod/uslugu za definirani iznos novca.

Računalne mreže

Imamo iskustvo i znanje za održavanje i instalaciju Windows Server, MS Exchange, Sharepoint i Database serverskih sustava i pripadajućih servisa (Active Directory, DHCP, DNS, GFI FAX Server, MySql, MSSql, Print Server itd.). Prema zahtjevima naših klijenata, a uz naše preporuke, projektiramo, implementiramo i konfiguriramo mreže uz prethodnu nabavku kompletne mrežne opreme. Našim klijentima i privatnim korisnicima prodajemo informatičku opremu pazeći pritom da se uvijek dobije najbolja kvaliteta za najmanju cijenu te da odabrani proizvod zadovolji sve prethodno definirane zahtjeve klijenta. Službeni smo partneri za informatičke gigante poput Microsoft, Google, CISCO, HP, Intel, Linksys, GFI, D-Linka, Interspire te NOD32 što nam omogućuje povoljnije cijene te brzu isporuku proizvoda.

Zaštita podataka

Zaštita podataka je danas vrlo bitan dio svakog poslovanja. Svjesni te činjenice, sve naše klijente savjetujemo da na vrijeme i redovno vrše backup važnih podataka kako nebi došlo do njihovog gubitka što može ostaviti duboke posljedice za poslovanje firme. Poučeni iskustvom da ljudi ne žele uložiti u backup  dok im se ne dogodi nepredviđena situacija koja rezultira gubitkom podataka, savjetujemo i kreiramo backup politiku za naše klijente.

Ako naša savjetovanja ne urode plodom, vrlo često se dogodi onaj neugodan scenarij u kojem moramo spašavati podatke s neispravnih hard diskova, baza podataka, email-ova i ostalih medija (RAID sistemi, tape trake, CD\DVD, USB flash memorije, memorijske kartice).

Da nebi došlo do spomenutih scenarija poduzimamo sve potrebne predradnje od preporuke i implementacije antivirusnog rješenja (ovisno o veličini firme, vrsti uređaja i operativnih sustava), zaštite mreže, implementacije i konfiguracije firewall rješenja pa do zaštite i kriptiranja podataka.

On-line rješenja

Još jedan od svakodnevnih zadataka IDE3 IT tima je održavanje i ažuriranje web stranica. Sva ažuriranja i zahtjeve rješavamo isti dan po primitku zahtjeva uz testiranje napravljenog od strane klijenta i naknadnu potvrdu da je sve odrađeno. Za određene korisnike koji imaju potrebu za tim (share-anje dokumenata, dijeljenje kalendara i događaja, kreiranje grupa kontakata, pohranjivanje podataka u cloudu...) konfiguriramo i implementiramo Google Apps uslugu.

U IDE3 smo svjesni brzine informatičkih promjena, stoga svakodnevno pratimo razvoj novih usluga i proizvoda, proučavamo njihove funkcionalnosti i mogućnosti te ih nudimo klijentima ako za to postoji opravdana financijska potreba.

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE