Naše priče

Korisne besplatne aplikacije - JAVA, Flash, Firefox, Adobe PDF, Winamp...

Prilikom svakodnevne upotrebe računala postoje programi koji moraju biti instalirani kako bi se osigurao neometan rad i maksimalne performanse.

Pregledavanje YouTube filmova, slušanje muzike, gledanje animacija, igranje igrica, otvaranje pdf dokumenata i dr. samo su neke od svakodnevnih aktivnosti prosječnog korisnika računala za koje nam je potrebno instalirati set besplatnih aplikacija.

Mozilla Firefox je besplatni web preglednik koji će zadovoljiti potrebe i najnaprednijih korisnika. Moguće ga je prilagoditi prema osobnim željama, postavljati različite teme i pozadine, implementirati dodatke za različite funkcije, postaviti sučelje prema pojedinačnim potrebama...Uz sve to, Firefox je besplatno dostupan za 3 operativna sustava: Windows, Linux i Mac OS X.

 
Java je računalna platforma koju je potrebno instalirati na računalo za ispravan rad brojnih aplikacija i web stranica. Java se nalazi svugdje, od laptopa do podatkovnih skladišta, igraćih konzola, superbrzih računala, mobilnih telefona..Igranje online igrica, dopisivanje preko interneta, pregledavanje slika, gledanje video sadržaja ali i brojne druge mogućnosti nisu moguće bez prethodno instalirane Jave. Javu je potrebno povremeno ažurirati na noviju verziju kako bi se omogućile nove funkcionalnosti koje se svakodnevno pojavljuju.

Flash player je još jedan u nizu besplatnih programa koji će uljepšati doživljaj korištenja računala, ali i drugih terminalnih uređaja. To je dodatak za preglednik pomoću kojeg se može gledati multimedijalni sadržaj na internetu kao npr. na YouTube-u. Ako nije instaliran Flash Player, na mjestu gdje bi se trebao pojaviti multimedijalni sadržaj pojavit će se plava kockica, a neke stranice će same ponuditi adresu s koje se može preuzeti dodatak. Sama instalacija je vrlo jednostavna i traje dosta kratko.

Svaki korisnik se prilikom rada na računalu susreće s pdf formatom dokumenata pa samim time treba neki pdf preglednik. Adobe reader je najbolje besplatno rješenje koji nudi opcije pregleda, printanja i označavanja pdf dokumenata. Dostupan je za Windows, Mac OS, Linux i Android operativne sustave.

Winamp player je jedan od najraširenijih programa za slušanje muzike. Omogućuje stvaranje vlastitih popisa pjesmi, slušanje internet radija pa čak i gledanje internet televizije. 

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE