Naše priče

Popravak / servis i čišćenje računala - od A do Ž!

Redovno servisiranje i čišćenje računala znatno produžuje životni vijek računala i smanjuje vjerojatnost iznenadnih kvarova i troškova.

Jedna od djelatnosti kojom se bavi firma IDE3 je servis i čišćene prijenosnih i stolnih računala. Svaki zaposlenik ima točno definirane upute za rad u obliku internog pravilnika koji je kreiran kroz godine rada i iskustva u poslovanju s klijentima. Takav način rada i organizacije omogućuje svakom zaposleniku detaljan uvid u prethodne postupke nad svakim računalom koje je bilo na servisu. Za svako pristiglo računalo se kreira poseban incident u CRM-u te se u slučaju reklamacija ili daljnjih radova lako dolazi do informacija o izvršenim popravcima.

Nakon što se preuzme računalo od korisnika koji opiše svoje viđenje problema (ne mora uvijek biti ispravno! ), kreira se novi incident u CRM-u s detaljnim opisom problema navedenog kvara.

Prva faza popravka računala, bez obzira o kojem se kvaru radilo, je detaljna dijagnostika računala. S posebnim alatima, programima ali i na temelju iskustva, testiraju se fizičke komponente (hard disk, memorija, optički uređaj...), temperature pojedinih komponenata, zujanje i rad hardware-a te se dobiva detaljniji uvid u rad računala.

Nakon detaljne dijagnostike dolazi se do brojnih informacija koje se koriste kako bi se korisniku predložile mogućnosti nadogradnje i popravka, s procjenom troškova i preporukom o daljnjim aktivnostima. Kao firma jako brinemo o korisnicima te baš nikad ne vršimo nikakve popravke bez prethodnog odobrenja i suglasnosti korisnika kojem se uvijek nudi best buy opcija (najbolje za najmanje novaca).

Nakon što korisnik sazna troškove rada i eventualne ugradnje novih komponenata, koje imamo na skladištu, daje se okvirna procjena vremena završetka radova nakon koje on odlučuje da li želi popravljati računalo ili ne. Prije samog rada, a nakon provjere ispravnosti diska, radi se pohrana svih podataka s fizičkog medija (diska) koji se čuvaju narednih mjesec dana u slučaju nepredviđenih poteškoća.

Čišćenje računala od virusa, malware-a, spyware i drugih zloćudnih programa spada u svakodnevni opis posla zaposlenika firme IDE3. Koristeći alate od najpoznatijih proizvođača na tržištu, nudimo najveću moguću razinu zaštite podataka na osobnim računalima.

Nakon završetka svih potrebnih i dogovorenih radova vrši se detaljan pregled računala i funkcionalnosti svega napravljenog kako se ne bi potkrala poneka pogreška prilikom rada. Kada se sve istestira i kada se uvjerimo da sve što je dogovoreno s klijentom, savršeno radi, poziva se klijent i vrši se naplata rada kako je i prethodno dogovorena !

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE