Naše priče

Razlozi zašto je outsourcing bolje rješenje (IT outsource)

Outsourcing je proces gdje tvrtke, za poslove koji ne predstavljaju jezgru njihovog poslovanja, uzimaju vanjske pružatelje usluga.

IT outsourcing predstavlja proces u kojem tvrtke, kojima informatika nije jezgra poslovanja, uzimaju vanjske IT tvrtke kako bi im pružile potpunu informatičku podršku. Osim što se tako učinkovito kontroliraju troškovi, dobije se mogućnost korištenja vrhunskih stručnjaka za obavljanje poslova za koje određena tvrtka nije specijalizirana.

Primjer za to bila bi tvrtka koja se bavi npr. savjetovanjem u turizmu. Porastom broja zaposlenika dolazi do povećanja broja računala, mrežne opreme i svih mrežnih resursa ali i potrebe za novim uslugama i funkcionalnostima koje će pospješiti efikasnije obavljanje poslova. Umjesto da se troši puno vremena i novca na pronalazak novih zaposlenika, tvrtka taj dio posla outsource-a  IT support firmi koja preuzima potpunu brigu o IT infrastrukturi te kao stručnjaci s iskustvom u tom području predlažu nove usluge i procese koji će poboljšati primarno poslovanje firme.

Zašto IT outsource ?

Uzmimo za primjer da osnivate novu firmu ili već imate “dobro-poslujuću” firmu i potrebna vam je osoba koja će voditi brigu o računalima, serverima te općenito o IT infrastrukturi i implementaciji novih usluga koje će se prilagoditi vašem poslovanju! Umjesto da zapošljavate vlastitog informatičara ili cijeli informatički odjel, kojeg ne znate odabrati jer ne znate koje sve kompetencije treba imati, jednostavno prepustite taj dio informatičkog posla IT stručnjacima koji će vam dati najbolji savjet i osigurati najbolje informatičke usluge. Umjesto da ulažete u edukaciju svojih zaposlenika te tako trošite vrijeme i novac, IT outsource-om dobijte kvalificirane IT profesionalce čiji je svakodnevni  posao IT podrška.

Dugogodišnjom suradnjom s mnogim tvrtkama IDE3 je stekao ugled u obliku partnerstva s drugim globalnim proizvođačima usluga i proizvoda koje onda možemo nuditi našim klijentima po najboljim cijenama na tržištu.
Većinu poslova za naše klijente obavljamo udaljenim spajanjem na njihova računala te tako štedimo vrijeme i novac, a što je još važnije smanjujemo brzinu otklanjanja problema.

Informatički odjeli koji se nalaze u sklopu organizacija i zaduženi su za IT poslovanje, rutinirano odrađuju svakodnevne poslove bez potrebe za istraživanjem novih usluga i proizvoda. Tako cijela IT infrastruktura nakon nekog vremena izgubi na početnoj funkcionalnosti što uzrokuje pad produktivnosti primarne djelatnosti. U IDE3 svakodnevno proučavamo nove usluge i proizvode koji se pojavljuju u informatičkom svijetu te ih, u slučaju da su se pokazali dobrim, nudimo našim klijentima ako iste mogu dodatno unaprijediti neke poslovne procese primarne djelatnosti.

Kontrolirajte svoje troškove i riješite se svih informatičkih problema prepuštajući brigu o informatičkim poslovima IT profesionalcima.

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE