Naše priče

Zaštita podataka i kriptiranje

Ako svoj posao nosite stalno sa sobom, šaljete suradnicima osjetljive i važne podatke i e-mailove preko mreže, posjedujete vrijedne informacije i  želite biti sigurni da ih netko drugi neće pročitati ili ukrasti, predlažemo vam uvođenje enkripcije kako biste osigurali podatke.

Enkripcija je proces šifriranja poruka ili informacija na takav način da im neovlaštene osobe nisu u mogućnosti pristupiti, a da Vama budu lako dostupne. U procesu kriptiranja, poruka ili informacija, koja se inače nalazi u lako vidljivom tekstu, šifrirana je pomoću algoritma za šifriranje koji informaciju pretvara u nečitljivi ciphertext. Osoba koja je neovlašteno došla u posjed ciphertexta, iz njega nije u mogućnosti pročitati originalnu poruku. S druge strane, osoba kojoj je poruka namijenjena jednostavno može dešifrirati ciphertext koristeći algoritam za dešifriranje, uz pomoć tajnog ključa za dešifriranje. Neovlaštene strane ne posjeduju tajni ključ i na taj način je originalna informacija ili poruka njima nevidljiva.

Prema Vašoj želji i potrebi, u mogućnosti smo vam ponuditi kriptografsko rješenje za Vaše osjetljive podatke, neovisno nalaze li se na hard disku, prijenosnom računalu, prijenosnom disku, usb flash memoriji ili ih želite sigurno i u kriptiranom obliku poslati preko mreže.

Korištenjem kriptografije lako je i jednostavno osigurati važne i osjetljive podatke od krađe i neovlaštenog pristupa izvan Vaše mreže, i također, možda važnije, od krađe unutar Vaše okoline.

Najčešće klijentima preporučamo enkripciju vanjskih prijenosnih hard diskova i USB flash memorija jer su najizloženiji gubitku ili krađi. Isto tako dosta često se radi enkripcija čitavih sistemskih particija stolnih ili prijenosnih računala.

Pogledajte još iz kategorije IT priče

Naša obitelj

Realizirajte svoje ideje

JAVITE NAM SE